COLOMBIA Apricot

Profil - marhuľa, biela čokoláda, florálna, vanilka, cookie

Farmár - Puerta family
Farma - La Sirena 
Oblasť - Quindio
Odrody - Castillo
Spracovanie - Osmotic Dehydration Apricot, Honey
Nadmorská výška – 1450 mnm

Praženie
Hmotnosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
€19 €63 od €19
Dostupnosť: Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
COLOMBIA Apricot
col.apr
Filter
Doprava zdarma
nad 50€ SR a 70€ ČR
Osobný odber
v kaviarni - Továrenská 12, BA
Garancia čerstvosti
kávu pražíme každý týždeň
Doručujeme priamo domov
zrýchlili sme dopravu kávy

Podrobný popis

Finca La Sirena sa nachádza v regióne Quindio v Kolumbii a je rodinnou farmou, ktorá sa venuje udržateľnému pestovaniu a inovatívnemu spracovaniu. Producent Juan Puerta má skúsenosti s potravinárskym vedeckým inžinierom a tento životopis používa na posúvanie hraníc ponuky kávy.

Táto špecifická káva je vyrobená pomocou priekopníckej metódy známej ako „osmotická dehydratácia“. Potom, čo sa kávové čerešne rozdrvia – podobne ako pri tradičnom medovom procese – sa ponoria do hypertonického roztoku glukózy. Vzniká tak tlak, ktorý plodu šetrne odoberá vlhkosť a zároveň zachováva jeho štruktúru. V tejto iterácii sa do zmesi vkladajú marhule. Kávové čerešne sa fermentujú so šupkou alebo bez nej v uzavretých nádržiach pred sušením počas desiatich dní alebo kým sa obsah vlhkosti nezníži na približne 10 %. Proces osmotickej dehydratácie zosilňuje účinok spolufermentovaného ovocia, pretože vlhkosť sa z kávy vytiahne a nahradí ju roztok obohatený ovocím.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola