COLOMBIA Apricot
Profil - marhuľa, biela čokoláda, florálna, vanilka, cookie
Farmár - Puerta family
Farma - La Sirena
Oblasť - Quindio
Odrody - Castillo
Spracovanie - Osmotic Dehydration Apricot, Honey
Nadmorská výška – 1450 mnm
Podrobný popis
Finca La Sirena sa nachádza v regióne Quindio v Kolumbii a je rodinnou farmou, ktorá sa venuje udržateľnému pestovaniu a inovatívnemu spracovaniu. Producent Juan Puerta má skúsenosti s potravinárskym vedeckým inžinierom a tento životopis používa na posúvanie hraníc ponuky kávy.
Táto špecifická káva je vyrobená pomocou priekopníckej metódy známej ako „osmotická dehydratácia“. Potom, čo sa kávové čerešne rozdrvia – podobne ako pri tradičnom medovom procese – sa ponoria do hypertonického roztoku glukózy. Vzniká tak tlak, ktorý plodu šetrne odoberá vlhkosť a zároveň zachováva jeho štruktúru. V tejto iterácii sa do zmesi vkladajú marhule. Kávové čerešne sa fermentujú so šupkou alebo bez nej v uzavretých nádržiach pred sušením počas desiatich dní alebo kým sa obsah vlhkosti nezníži na približne 10 %. Proces osmotickej dehydratácie zosilňuje účinok spolufermentovaného ovocia, pretože vlhkosť sa z kávy vytiahne a nahradí ju roztok obohatený ovocím.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.